Zakelijk

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Als u bekend bent met Sharepoint of andere toepassingen zoals Lotus Notes, Word, Outlook, enzovoort, weet u waarschijnlijk alles van de voordelen van dit soort software. Met Sharepoint kunt u al uw bedrijfsinformatie op één plek organiseren, op een centrale locatie bewaren en toegang krijgen vanaf elke computer met een internetverbinding, waardoor de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn. Voor veel bedrijven zijn er veel verschillende afdelingen, eenheden en projecten die moeten worden beheerd, en Sharepoint is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat alles op één plek blijft. Zolang de applicaties die op deze websites worden gemaakt toegankelijk zijn via een soort van applicaties (zoals een browservenster), zijn ze allemaal samen toegankelijk, waardoor ze beter beheersbaar zijn.

Een van de meest voorkomende typen sites die Sharepoint gebruiken, is een projectsite. Deze sites zijn ontworpen voor verschillende organisaties of zelfs individuele medewerkers die elk hun eigen specifieke unit of project hebben om aan te werken online billijk. Projectsites bevatten zaken als planningen, taken, ideeën en andere items die kunnen worden gebruikt om aan verschillende taken te werken of om een bepaalde eenheid of een bepaald project te beheren. De informatie op deze sites beslaat vaak meerdere mappen of is opgeslagen op hun eigen individuele websites. Sommige websites hoeven echter niet op een website te worden geplaatst om nuttig te zijn, en deze sites worden 'blogs' genoemd.

Een van de grootste problemen die veel mensen met betrekking tot Sharepoint opwerpen, zijn de kosten van het onderhoud van deze websites. Aangezien de meeste van deze toepassingen vrij nieuw zijn, kan het een hele tijd duren voordat ze vruchten beginnen af te werpen. Als ze echter hun vruchten afwerpen, zijn er meestal geen verdere onderhoudskosten vereist. Als u een toepassing heeft die u wilt gebruiken voor het beheren van een bepaald soort informatie of om uw werknemers toegang te geven vanaf hun werkstations, moet u kennis hebben van Microsoft Sharepoint voordat u iets anders aanschaft. Deze software is echt gunstig voor zowel bedrijven als particulieren.

Informatie over dit onderwerp: Sharepoint modules

Tagged