Hygiene

Vochtige doekjes – de beste manier om met desinfecterende doekjes om te gaan

billendoekjes

Doekjes zijn van papier, doek of niet-geweven; Vaak hebben consumenten doekjes op verzoek nodig, bijvoorbeeld bij gebruik van een stofzuiger. Ze kunnen ook nodig zijn tijdens intensieve schoonmaakprocessen in een omgeving voor voedselbereiding of op kantoor. Consumenten hebben ook doekjes nodig om op verzoek vloeistof of stof te absorberen, vast te houden of te verwijderen. Bovendien worden doekjes ook gemaakt voor het afvegen van meubels, muren en andere oppervlakken, waarvoor uiteraard een doekje nodig is met een veel hogere bruikbaarheid en meer veelzijdigheid.

De hoogwaardige schoonmaakproducten van tegenwoordig zijn er vaak in verschillende vormen, kwaliteiten en toepassingen. Naast conventionele reinigingsoplossingen zoals detergenten en biociden, zijn de hedendaagse industriële billendoekjes specifiek ontworpen voor gebruik in bepaalde toepassingen. Zo zijn er industriële doekjes die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op houten oppervlakken, vinylvloeren en werkbladen. Reinigingsoplossingen voor dergelijke doeleinden worden normaal gesproken samengesteld met UV-blokkers en oplosmiddelvrije waterafstotende middelen.

Er is nog een andere klasse doekjes, namelijk de doekjes die zijn geclassificeerd op basis van hun desinfecterende werking.

Het doel van de classificatie is om geïnformeerde besluitvorming te vergemakkelijken over het juiste soort doekjes dat in een specifieke situatie moet worden gebruikt. Onder de meest voorkomende soorten desinfectieprestaties vinden we:

Bij persoonlijke hygiëne is het belangrijkste doel om de verspreiding van infecties te voorkomen door de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Het belangrijkste doel van het reinigen van doekjes is dus om de overdracht van lichaamsvloeistoffen te voorkomen. De meest gebruikte doekjes voor persoonlijke hygiëne zijn dus de vochtige doekjes, die meestal zijn gemaakt van oplossingen op waterbasis die chloordioxide bevatten. Chloordioxide wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel vanwege het vermogen om ziekteverwekkers bij contact te neutraliseren. De effectiviteit van dergelijke ontsmettingsmiddelen wordt bewezen door het feit dat maar heel weinig mensen een infectie kunnen veroorzaken nadat ze in contact zijn gekomen met besmet materiaal.

Naast het doel van persoonlijke hygiëne kijken fabrikanten van huishoudelijke schoonmaakmiddelen ook naar de kosteneffectiviteit van desinfectie. Daarom maken ze hun schoonmaakproducten effectiever door de meest geschikte wijn voor de toepassing te gebruiken. Tegenwoordig zijn er natte doekjes en droge doekjes in verschillende soorten en maten. De eerste zijn bedoeld om gemorste vloeistoffen op te vegen, terwijl de laatste ideaal zijn om stof af te vegen. Fabrikanten hebben verschillende manieren ontwikkeld om de bruikbaarheid van hun producten te verbeteren. Daartoe behoren de milieuvriendelijke en recyclebare opties voor de fabricage van doekjes.

Tijdens het winkelen voor vochtige doekjes, moet u controleren of de stof die u kiest, is gemaakt van 100% katoen of polyester. Bovendien is de grootte van de verpakking ook een belangrijke factor om te overwegen. Normaal gesproken kost een pakje vochtige doekjes van drie vierkante inch ongeveer tien dollar, terwijl dezelfde grootte van een droog doekje slechts ongeveer vijf dollar is.

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk.nl