GEZONDHEID

Verschillende soorten toiletpapier

toiletpapier

Toiletpapier bestaat al vele jaren, dateert uit de vroege jaren 1900. Dit document wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder het verwijderen van toiletpapierresten die verzamelt op een toiletzitting of vloer na een darmbeweging, waarbij oppervlakken schoon en droog blijft na het afvegen van het toilet en meer. Het papier zelf is gemaakt van papier, zetmeel of gepoederd katoen, evenals een extra verdikkingsmiddel zoals maïszetmeel of tapioca-zetmeel.

Om toiletpapier te maken, moet je hem stevig oprollen om een gesloten patroon te maken, en vervolgens in kwartalen snijden. Gebruik een schaar om strips in verschillende maten te snijden om een schoon uitziende vierkante rol te vormen. De meest voorkomende maten zijn een klein vierkant en een halve inch breedte, middellange vierkante en twee-inch breedte, groot vierkant en een halve inch breedte en extra-groot vierkant en een halve inch breedte. Je kunt ook grotere rollen maken en ze gebruiken voor extra grote pakketten toiletpapier thuis of zaken, of als een geschenkinpakpapier om geschenken te wikkelen.

Virgin toiletpapier komt van een enkele rol die wordt gerold van het ene doek.

In het algemeen is dit het minst dure soort toiletpapier, evenals een van de gemakkelijkste om te vinden, vanwege de relatieve schaarste. Dit type papier kan gedurende een aantal jaren opnieuw worden gebruikt op een plat oppervlak. Omdat het uit een enkel stuk stof is gemaakt, is elk afzonderlijk blad iets anders, ook al hebben alle vellen over het algemeen vergelijkbare kwaliteiten en toepassingen. Het meeste maagdelijke toiletpapier wordt in het algemeen gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen.

Tweedelige rol – ook genoemd tri-laag of Corellian – is gemaakt van drie vellen vergelijkbare dikte, uitgerekt in een enkele vierkante inch. Het is het sterkste type toiletpapier, maar omdat het veel kleinere vezels heeft, kan het resulterende product vaak verfrommelde randen hebben of snel ongedaan maken. Tweedelige vellen worden over het algemeen gemaakt van natuurlijke vezels. Een gemeenschappelijk gebruik van tweedelige rol is om toiletpapierhanddoeken te maken.

Tarsi is een type short pool-toiletpapier.

Het is het meest gebruikte type papier in de wereld en kwam uit het oude Rome. Zoals vele soorten korte pool-toiletpapier, werd Tarsi gecreëerd door dunne lagen stof te snijden, meestal corduroy, van een wolstapel en het uitrekken in een lange, brede handdoek. In de Middeleeuwen, toen Tarsi was ontwikkeld, werd het vaak geverfd om het kleurrijker te maken en werd het gebruikt voor kerkrituelen en om beelden te wissen. Het was ook een belangrijk onderdeel van het middeleeuwse pantser. Tijdens de eeuwen heen werd Tarsi minder belangrijk voor dagelijks gebruik, maar in de moderne tijd wordt het nog steeds vaak gebruikt als handdoeken voor badkamer, vooral als het gaat om degenen die minder religieus zijn.

Cork Rolls zijn zeer absorberend en kunnen zelfs worden gebruikt als toiletpapier. Cork Rolls zijn vergelijkbaar met maïskobs, behalve dat ze kleiner zijn. Cork Roll-makers gebruiken vaak het woord Corncobben, maar in werkelijkheid zijn maïscobbs kleine korm van kurk bevestigd aan een houten handvat. Cork Rolls werden ooit in de badkamer gebruikt, maar werden in het begin van de twintigste eeuw stopgezet vanwege het risico van de lijmkurk uit te drogen.

Dus ben je op zoek naar goedkoop wc-papier? Dan ben je bij Clean Product aan het juiste adres!