vlees

Thuis uw vlees grillen is gemakkelijker dan u denkt

vlees

Ik kook al vele jaren vlees en kocht altijd goedkopere stukken vlees omdat ik niet wist hoe ik op de juiste manier vlees moest kopen. Tegenwoordig heb ik als chef de harde manier geleerd dat je vlees van hoge kwaliteit moet kopen om heerlijk eten te krijgen. Ik probeer nu alleen goede stukken vlees te kopen om de BBQ-ploeg te voeden, want dat is de gezondste en lekkerste optie. Ik weet niet waarom de meeste mensen bij BBQ alleen aan kip denken.

In dit artikel zet ik 5 veel voorkomende soorten vlees op een rij en bespreek ik waarom ze het beste op een BBQ kunnen worden gekookt.

Het beste gegrilde vlees in 2021 Zie eerdere artikelen zoals 5 toptips om beter rundvlees te koken, maar zelden iets over het kopen van beter rundvlees. Een ribgebraad en sous Vide-bad van $ 10,00 zal echter een slecht stuk vlees repareren en, indien correct gekozen, een fantastische maaltijd in een gasoven. Ribben kunnen op verschillende manieren worden gekookt, maar voor liefhebbers van ribben zijn de tanden taai, dus laat de ribben met rust voor het beste resultaat. Rundvlees daarentegen is iets flexibeler dan ribben, maar nog steeds erg mals, dus wrijf voor het koken in met olijfolie om die malsheid te behouden. Varkensvlees is een andere keuze voor een varkensvlees BBQ, goedkoper dan rib en erg lekker met een mooi gebruin buiten.

Terwijl de BBQ-grills erg belangrijk zijn om goed eten te krijgen, zijn de BBQ-sauzen net zo belangrijk. Dit betekent dat als je lekker smakende barbecuesauzen wilt, je beter naar je plaatselijke slager gaat en vlees van topkwaliteit koopt en niet de bevroren variant, die helaas meestal maar een paar maanden meegaat. Mijn plaatselijke slager verkoopt barbecuesauzen vanaf mijn 20ste tot aan mijn verjaardag, dus ik ben verzekerd van kwaliteitsproducten. Je kunt natuurlijk altijd een fles van internet krijgen, maar ze gaan nooit lang mee en zullen zeker niet de versheid hebben waarnaar je op zoek bent.

Om je vleesgrill vers te houden als je klaar bent, moet je het goed bewaren. Of je er nu voor kiest om je eigen barbecuesaus te kopen of te maken, het belangrijkste om te onthouden is om tijd vrij te maken om het vlees goed te laten koken. Bij het bereiden van vlees in de koelkast voeg ik ook graag een paar theelepels vloeistof toe, zoals azijn of balsamicoazijn om het vlees dat extra beetje pit te geven, en het helpt me ook om de sappen die al zijn opgelost in te sluiten. Wees niet bang om die pakjes instant tomatensaus te gebruiken die goed van pas komen!

Een ander ding dat u moet onthouden bij het bereiden van vlees thuis, is het vlees zo snel mogelijk marineren.

Voor rundvlees betekent dit dat je je vertrouwde vleesmarinade-set tevoorschijn haalt en wat rundvleesblokjes, kipfilet en zelfs vis als je wilt. Als je een groot stuk biefstuk grilt, merk ik dat het krijgen van een grote ree bijdraagt aan de vochtigheid van het rundvlees, dus als je het eenmaal hebt schoongemaakt, geweekt en op de kolen hebt gesmeerd, wrijf je het goed in met je marinade-mengsel en laat het weken. Leg de biefstuk op een rooster om de marinade te laten intrekken en laat het ongeveer een half uur rusten voordat je het van de grill haalt.

Ten slotte moet u altijd bij uw plaatselijke slager informeren naar hun kwaliteitsvlees en andere producten en ook bij uw vrienden, buren en collega’s. Ik weet niets over u, maar mijn plaatselijke slager is mijn beste leverancier en hij vertelt me de beste dingen over zijn bedrijf. Misschien vindt u dat uw buurman de beste slagers in de stad heeft, maar dat zij niet het serviceniveau kunnen bieden waarnaar u op zoek bent, en dat is wat belangrijk is!

Vind meer info: https://cooltomeatyou.nl/