Schrijven

Hoe u het beste Bullet Journal kiest

bullet journal

Als je je eerste dagboek aan het maken bent of je gedachten al jaren in een dagboek hebt geschreven, vraag je je waarschijnlijk af wat voor beste bullet-dagboek voor jou geschikt is.

Veel mensen vinden het leuk om hun gedachten in een vorm van schrijven vast te houden, omdat het je kan helpen dingen gemakkelijker te onthouden. Misschien wilt u een dagboek bijhouden dat anders is dan uw gebruikelijke, omdat het een ander formaat vereist. Als u echter een traditioneel dagboek gebruikt, wilt u misschien vasthouden aan de basisprincipes en er niet te veel van afwijken. Het beste bullet journal volgt deze regels. Je kunt het zelf maken met alleen pen en papier, maar als je deze tools niet hebt, zijn er tal van opties beschikbaar.

Bullet journals bestaan al eeuwen, dus ze zijn perfect compatibel met de meeste schrijfsystemen. Het klassieke bullet-journaal gebruikt alleen doorgestreept papier, wat goed is voor het bijhouden van takenlijsten of het tekenen van afbeeldingen op de pagina. Het helpt ook om alles georganiseerd te houden en heeft een zeer minimalistische uitstraling. Gestippelde papieren tijdschriften zijn ook niet gemakkelijk te vinden in de winkels, dus misschien geeft u er de voorkeur aan om grafiek- of rasterpapier te gebruiken.

Een goede bullet journaling-tool moet enkele basisfunctionaliteiten bevatten, zoals een papieren datumkalender, een papieren takenlijst en mogelijk zelfs een potloodorganizer.

De organizer kan een kleine doorzichtige plastic doos zijn met verschillende kleine lades of compartimenten, of het kan een verstelbare ritssluiting zijn die opengaat om extra papier in op te bergen. Het moet gemakkelijk zijn om papier uit deze gebieden te verwijderen als dat nodig is, maar ook gemakkelijk in deze gebieden te schrijven, zodat je altijd een schoon, overzichtelijk dagboek hebt. Al deze basisfunctionaliteiten zijn vooral belangrijk als u een notebook of planner gebruikt om uw dagelijkse activiteiten te plannen of onderzoeksresultaten vast te leggen.

Als u van plan bent om een notitieboekje of planner te gebruiken, dan biedt het perfecte dagboek ook voldoende ruimte voor een notitieblok en een potlood. Veel kleinere planners of notitieboekjes hebben een kleine pennengleuf, zodat u aantekeningen op een klein notitieblok kunt schrijven in plaats van een heleboel dingen op één notitieblok te proppen. De meeste bullet journals hebben tenminste twee grote vakken aan de buitenkant (of binnenkant) van de omslag, wat voldoende ruimte is voor tenminste één pen, één notitieblok of één vel papier.

Uw handschrift kan snel verslechteren, vooral als u met trillende handen schrijft, dus u zult een papier van hoge kwaliteit willen hebben dat niet doorschijnt op een blocnote dat bedekt is met verfrommelde krabbels. Potloden gaan ook niet eeuwig mee, maar papier van dik, glad leer gaat langer mee dan goedkope plastic pennen. Goedkoper papier zal verbrijzelen en kromtrekken en zal zichtbaar zijn door vegen en tranen van uw handschrift.

Overweeg voor de meest ultieme organisatie te investeren in een paar of meer hoogwaardige notitieblokken en plakplaatjes. Kies voor speciale gelegenheden iets speciaals, zoals een bedel of magneet. Bullet journals kunnen geweldige cadeaus voor mensen zijn, maar als ze slecht zijn gemaakt en gevuld met alleen maar verfrommeld papier, zijn ze nutteloos als geheugensteuntje.

Op deze website meer informatie hier My Lovely Notebook