Uncategorized

Hoe een DWG te tekenen voor bouwconstructies

Hoe een DWG te tekenen voor bouwconstructies

De CAD van een constructietekening is in feite een schets of tekening van de geplande constructie, die alle essentiële specificaties van de constructie bevat. Het wordt voornamelijk gebruikt voor pre-constructiestudies. Het wordt gebruikt om de tekeningen voor een architect of ingenieur te ontwerpen, om te laten zien hoe het voltooide gebouw er in het echt uitziet. Het wordt ook gebruikt door makelaars in onroerend goed, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Een constructietekening is in wezen een kaart of plattegrond van een bouwproject, inclusief eventuele aanvullingen die aan de constructie worden toegevoegd.

"bouw

De grootte van de tekening, die DWG wordt genoemd, is het afbeeldingsbestand dat door het programma wordt geproduceerd en wordt meestal gemeten op de x-as, langs de horizontale lijn. De DWG is de blauwdruk voor een echte bouwconstructie en het is het afbeeldingsbestand dat doorgaans wordt gemeten op de x-as, langs de verticaal. In computerondersteunde ontwerpprogramma's (CAD) is de DWG doorgaans een afzonderlijk bestand van het hoofd-CAD-bestand. Enkele voorbeelden van populaire CAD-softwareprogramma's voor bouwtekeningen zijn AutoCAD, PowerCAD en X-ray CAD.

De CAD-tekening, inclusief DWG, wordt geleverd aan de klant en aan andere mensen die bij het bouwproject betrokken zijn, zoals de architect of ingenieur, dus het is belangrijk om een nauwkeurige DWG te maken die zal worden gebruikt in het eindproduct. Om de nauwkeurigheid van uw CAD-tekening te testen, kunt u een vooraf gemaakte DWG maken of uw eigen DWG maken. De software die u nodig hebt om uw eigen DWG te maken, wordt educatieve CAD-tekensoftware of demo CAD-tekensoftware genoemd, waarmee u kunt zien hoe uw CAD-bouwconstructietekening eruit zal zien voordat deze wordt omgezet in een eindproduct. . De instructies tonen u de verschillende stappen die nodig zijn om uw bouwconstructietekening te maken.